Wie zijn wij?

Gedreven huisartsen die de patïent op de eerste plaats zetten.

Hieronder ziet u de medewerkers van huisartsen zomerlinde.

Ons Team

Wij luisteren, wij zorgen - Uw partners in gezondheid en welzijn.

huisarts Roel Gazendam, huisartsenpraktijk de Zomerlinde Amsterdam

Roel Gazendam

huisarts
19913180401
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en Vrijdag

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, en woon samen met mijn vrouw en kinderen in Amsterdam Oost – Watergraafsmeer. In mijn loopbaan in de Geneeskunde werkte ik meerdere jaren als arts op de kinderafdeling, in de psychiatrie, in een huisartsenpraktijk in Amsterdam-Oost en in een verzorgingshuis. Daarnaast ben ik gepromoveerd op het gebied van infectieziekten en afweerstoornissen. De laatste jaren was ik huisarts in een dorps gezondheidscentrum en nu keer ik met heel veel plezier terug naar de stad. Wat ik leuk vind in het werken als huisarts is om u te leren kennen en een duurzame band op te bouwen om zo de beste zorg te verlenen. Ik houd van de afwisseling in mijn vak: zowel het behandelen van acute klachten als het bieden van langdurige begeleiding bij chronische en ernstige ziektes. In onze huisartsenpraktijk is alles bespreekbaar. We werken met een positieve instelling, en zijn empathisch gericht. Ik ben van nature heel betrokken, nieuwsgierig, houd van mensen en verdiep me graag in hun levens. Zowel in mijn werk als privé geniet ik van het leven; buiten zijn in de natuur, cultuur, yoga, gitaar spelen, sporten en festivals. Ook in mijn eigen leven heb ik een prettige werk- en privébalans hoog in het vaandel staan.

Iris Groen, huisarts bij huisartsenpraktijk de Zomerlinde

Iris Groen

huisarts / holistisch coach
59915200901
dinsdag, vrijdag

Iris is sinds 8 jaar werkzaam als huisarts in en rondom Amsterdam en is heel blij nu onderdeel te zijn van onze praktijk. Ze bekijkt problemen graag vanuit een holistische visie en is naast huisarts ook werkzaam als holistisch coach en ademtherapeut, zie haar website. Iris is tevens ademcoach, daarover binnenkort meer!

POH GGZ verlener Peggy Grefkens van huisartsenpraktijk zomerlinde

Peggy Grefkens

POH GGZ

Ik ben van huis uit psycholoog, maar heb er jaren over gedaan om daadwerkelijk ook als psycholoog te gaan werken. Voor mij was het belangrijk om eerst levenservaring op te doen. En ik kan je zeggen, ik heb behoorlijk wat meegemaakt en ben dus op vele vlakken ook ervaringsdeskundige. Inmiddels werk ik al weer zo’n zeven jaar als psycholoog, en heb ik ook een eigen praktijk voor samengestelde gezinnen gehad. Vanuit mijn psychologische kennis, aanvullende opleidingen en mijn eigen zoektocht hoe zo liefdevol en ontspannen mogelijk in het leven te kunnen staan, sta ik open om jou te ontmoeten en naar je te luisteren. Ik verbind mij vanuit mijn hart met jou zodat we samen kunnen kijken naar welke aanpak passend is bij jou en daar waar je last van hebt. Mijn insteek is altijd om jouw eigen kracht te vergroten zodat je de regie over jouw eigen unieke leven terug krijgt. Tot slot nog wat persoonlijke achtergrond. Ik ben moeder van drie kinderen uit twee relaties en woon in Amsterdam Buitenveldert. Ik ben dol op reizen, natuur en plezier maken. En regelmatig vind je mij op mijn zolder in mijn hangmat waar ik heerlijk kan ontspannen en lezen.

assistente en Shiatsu masseuse bij Huisartsenpraktijk de Zomerlinde in Amsterdam

Elya Salie

assistente en Shiatsu masseuse
Woensdag, donderdag en vrijdag

Naast shiatsu therapeut, gastvrouw en praktijk ondersteuner ben ik voornamelijk moeder van 2 kinderen, vriendin, dochter, zus en geliefde! In de praktijk kom je bij mij in geval van stress, burn out, angstklachten, slaapproblemen, piekeren. Als je op een wachtlijst staat voor de GGZ laat mij het dan samen met jou alvast lichter maken, verzachten. Shiatsu is een japanse vorm van drukpunten massage voor diepe ontspanning, het opladen van het lichaam en het in rust brengen van je zenuwstelsel, je zijn. Stilte en rust kom je bij mij ervaren. Van waaruit je weer kunt gaan opbouwen, groeien. En dat doe ik graag, ik maak het graag lichter en laat je groeien!

Femke Gazendam, POH GGZ huisartsenpraktijk de Zomerlinde

Femke Gazendam

POH GGZ

Opgegroeid in Amsterdam, woon ik nu met Maurice en twee lieve zoontjes in Haarlem, waar we graag in de duinen spelen. Verheug me om samen te werken met het team bij de Zomerlinde; De sfeer, de menselijkheid en samenwerken met de patiënt en met elkaar spreken mij heel erg aan. Als GZ-psycholoog heb ik sinds 2014 met veel plezier gewerkt in de Basis- en Gespecialiseerde GGZ (met Cognitieve gedragstherapie, Schemagerichte therapie, EMDR, eHealth). Mijn werkleven begon met experimenteel promotieonderzoek naar angst, waarna ik me ben blijven verdiepen in angst en trauma. Voor mij is het inspirerend om samen te werken, en betrokken te mogen zijn bij jouw proces. Samen zullen we bepalen welke benadering bij jouw vragen past; soms zijn de sessies onderzoekend, steunend en inzichtgevend. Ook kunnen we onderzoeken door welke ervaringen jouw klachten of patronen mogelijk zijn ontstaan, en deze verwerken, zodat de gebeurtenissen minder invloed op je hebben. In mijn persoonlijke achtergrond groeide ik op met Hatha yoga en elementen van antroposofie, en heb later veel fijne ervaringen gehad met Chi kung, dans, meditatie, mindfulness- en (zelf)compassie en pilates. Verder draag ik graag bij aan psychische zorg rondom zwangerschap, geboorte en ouderschap, ook geïnspireerd op ervaringen van de kwetsbaarheid en kracht van het moederschap.

Mieke Eerenstein, assistente en yoga docente huisartsenpraktijk de Zomerlinde

Mieke Eerenstein

assistente en yoga docente
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Als geliefde van Roel ben ik op een natuurlijke manier betrokken geraakt bij de praktijk. In eerste instantie om de praktijk op te bouwen en in te richten maar geleidelijk aan ook om mensen in contact te brengen met transformatieve yoga. De kracht van houdingen voor je systeem alsook bewust ademen. Daar draag ik graag aan bij. Op dinsdag tussen 16:30-17:30 uur zijn jullie welkom voor een yogales. Individuele sessies kunnen ook geboekt worden.

Scarlett

co-assistent, dokter in opleiding
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Nanda van Praag

POH GGZ
maandag en donderdag

Ik heb een eigen praktijk voor psychosociale en lichaamsgerichte therapie. Ik vind het leuk om daarnaast als praktijkondersteuner GGZ verbonden te zijn aan praktijk Zomerlinde en verschillende mensen te ontmoeten. 
Ieder mens is anders. Je levenservaringen, je temperament, je verlangens en kwaliteiten, je gekkigheden en hardnekkige valkuilen, maken jou tot wie je bent en geven je gelijktijdig unieke hulpbronnen en unieke tools, soms moet je die nog ontdekken.
Ik heb een groot empathisch vermogen en vind niet snel iets gek. Als je bij mij terecht komt, kijken we samen naar jouw specifieke behoeftes en welke werkwijze bij jou past. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar de bron van de klachten, om vervolgens de emotionele lading te verminderen, te helen of te bewerken en (denk)patronen te doorbreken. We werken via gesprekstherapie, soms lichaamsgericht, en naar behoefte met imaginatie in het onbewuste (via lichte hypnotherapie waar je zelf nog gewoon ‘bij’ bent). We onderzoeken psychische delen, of we starten met het reguleren en kalmeren van je autonome zenuwstelsel. 
Mijn expertise ligt bij angst- en spanningsklachten, paniekklachten, stressklachten, perfectionisme, burn-out, faalangst, onzekerheid, somberheid en zingevingsproblematiek. Verder geniet ik van het wonen in Amsterdam met familie en vrienden en ben dol op strand en zee!

Veelgestelde vragen

Deze veelgestelde vragen zijn samengesteld op basis van vragen die wij vaker krijgen. Door de antwoorden hier te geven besparen wij je de moeite van contact zoeken en hebben wij huisartsen minder onderbrekingen in ons werk met patiënten. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet vinden dan kun je je vraag stellen aan de praktijk.

Moet ik een afspraak maken met de huisarts?
Hoe kan ik een telefonische afspraak maken?

Praktijkinformatie

Alle consulten van patiënten met een Nederlandse verzekering worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Je kunt de tarieven vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit, de Nza.

Huisartsenpraktijk Zomerlinde
  • Korte Lepelstraat 91
  • 1018 ZA Amsterdam
Openingstijden
Maandag08:00 t/m 17:00
Dinsdag08:00 t/m 17:00
Woensdag08:00 t/m 17:00
Donderdag08:00 t/m 17:00
Vrijdag08:00 t/m 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten