Onze werkwijze

Altijd rechtstreeks contact met de huisarts.

Hoe werken Huisartsen de Zomerlinde

Wij zijn continu bezig met innovatie en implementatie van de nieuwste technologie om de huisartsenpraktijk te transformeren en aan te passen aan de wensen en behoeftes van de moderne patiënt. De implementatie van moderne technologie leidt tot een paradox: namelijk tot intiemere, persoonlijkere en efficiëntere zorg op maat.

Communiceren via de website

Met Huisartsen de Zomerlinde communiceert u in eerste instantie via de website op uw smartphone, tablet of computer.

Dokter als eerste contact

Bij Huisartsen de Zomerlinde krijgt u direct een dokter aan de lijn als u een terugbelafspraak boekt. Wij kunnen dan tijdens het contact kiezen of we gaan bellen of video bellen. Zo kunnen wij in veel gevallen uw vragen direct beantwoorden. Bezoek aan de praktijk is in veel gevallen dan niet nodig.

Geen wachttijden

Bij Huisartsen de Zomerlinde werken wij uitsluitend op afspraak. Daardoor kennen we geen wachttijden en geen wachtkamer. Dit geldt ook als u via de website contact met de dokter aanvraagt (het tijdstip kunt u zelf bepalen).

Ruime tijd voor de patiënt

Omdat veel zaken rechtstreeks met de dokter via de website geregeld kunnen worden, hebben we ruim de tijd voor noodzakelijke consulten in de praktijk.

Eigen medisch dossier digitaal toegankelijk

Via de website kunt u zelf een gedeelte van uw medisch dossier inzien (recente uitslagen, medicatie en brieven van specialisten). Zo heeft u uw medische gegevens altijd bij de hand, ook in het buitenland. De inzage voldoet aan alle wettelijke eisen omtrent privacy.

Werkwijze Flexdokters

Uw huisarts heeft een Flexdokters prakijk.

Onze praktijk is aangesloten bij Flexdokters. Een coöperatie van huisartsenpraktijken. Dit biedt een aantal voordelen voor patiënt en huisarts, waarbij de relatie tussen huisarts en patiënt altijd bovenaan staat.

In een Flexdokters-praktijk hebben patiënten rechtstreeks contact met de huisarts. Fijn, want zo hoeft je je verhaal maar één keer te vertellen. Vaak kan je vraag direct beantwoord worden. Lukt dat niet? Dan maak je samen met de huisarts een vervolgafspraak op de praktijk. Handig, want hierdoor hoef je niet voor elke vraag naar de praktijk te komen.

We vragen je om zelf afspraken in te plannen. Omdat er uitsluitend op afspraak wordt gewerkt, zijn er nauwelijks wachttijden en tref je doorgaans een rustige wachtkamer aan. Dit zorgt voor veel rust in de praktijk en tijdens je consult met de huisarts. Prettig voor jou en voor de huisarts.

Zelf regelen

Je kunt veel zaken zelf online regelen op deze website. Om je zo goed mogelijk te helpen hebben we hieronder de belangrijkste informatie overzichtelijk neergezet.

  • Als je een afspraak wilt maken met de huisarts, kun je dat zelf online doen. Dit kan op elk moment van de dag en week. Je hoeft dus niet meer te wachten aan de telefoon of balie.
  • Via de website kun je ook eenvoudig een vraag stellen of een foto sturen. Handig voor niet-urgente vragen of als je een foto wilt meesturen van bijvoorbeeld een plekje op je huid.
  • Herhaalrecept aanvragen, je medisch dossier of uitslagen bekijken? Hiervoor hoef je niet meer te bellen naar de praktijk. Je kunt dit allemaal regelen via de website in het portaal.

Veelgestelde vragen

Deze veelgestelde vragen zijn samengesteld op basis van vragen die wij vaker krijgen. Door de antwoorden hier te geven besparen wij je de moeite van contact zoeken en hebben wij huisartsen minder onderbrekingen in ons werk met patiënten. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet vinden dan kun je je vraag stellen aan de praktijk.

Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn iPhone of iPad?
Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn Android telefoon?
Hoe vraag ik mijn herhaalmedicatie aan?
Hoe krijg ik de uitslag van mijn onderzoeken?

Praktijkinformatie

Alle consulten van patiënten met een Nederlandse verzekering worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Je kunt de tarieven vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit, de Nza.

Huisartsenpraktijk Zomerlinde
  • Korte Lepelstraat 91
  • 1018 ZA Amsterdam
Openingstijden
Maandag08:00 t/m 17:00
Dinsdag08:00 t/m 17:00
Woensdag08:00 t/m 17:00
Donderdag08:00 t/m 17:00
Vrijdag08:00 t/m 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten